Het boek

Het boek ACTief opvoeden is een hulpmiddel in de opvoeding. De beschreven methode laat zien hoe ouders stap voor stap gericht kunnen blijven op wat zijn hun kind willen leren. ACTief opvoeden biedt ouders hulpmiddelen om handig om te gaan met alle bezorgdheden, onzekerheden en onmacht die zij tijdens het opvoeden kunnen ervaren. De methode ACTief opvoeden, helpt ouders flexibel reageren in lastige opvoedsituaties.

De methode die in die boek gebruikt, is afgeleid van de populaire Acceptatie en Commitment Therapie (ACT). Met technieken als mindfulness en andere ervaringsgerichte oefeningen, leren ouders zich bewust te worden van eigen gedachten en gevoelens. Op die manier kunnen zij leren minder uit gewoonte te reageren maar doelbewust. Hierdoor kunnen ouders Doen wat werkt voor hen en hun kind.

ACTief opvoeden is geschreven voor ouders. De stapsgewijze aanpak en praktische oefeningen zijn echter ook heel waardevol voor professionals die ouders begeleiden bij opvoedproblemen, zoals (ortho)-pedagogen, gedragstherapeuten, gz-psychologen, psychotherapeuten en systeemtherapeuten.


Het boek ACTief opvoeden door Denise Matthijssen (ISBN 9789079729630) is te bestellen bij de boekhandel en bij diverse webshops. (klik op de logo’s hieronder)