De cursus voor ouders

Algemeen
Soms is opvoeden een hele kluif en zoek je hulp of steun. Bijvoorbeeld als je vast zit in reacties vanuit bezorgdheid, frustratie of onzekerheid en je reageert op een manier die je helemaal niet wilt. Of op een manier waardoor jullie contact niet loopt zoals je eigenlijk wil. Deelname aan de cursus ACTief opvoeden helpt je om juist deze reacties van jezelf te veranderen!

Voor wie is de cursus?
De cursus is er voor alle ouders die iets willen veranderen aan hun manier van reageren omdat ze een prettiger contact met hun kind willen of omdat ze hun kind handiger willen kunnen begeleiden met de problemen die er zijn.

Wat leer je tijdens de cursus?
Tijdens de cursus ACTief opvoeden leer jij meer te doen zoals jij eigenlijk wilt bij het opvoeden van jouw kind(eren). Je leert jouw reacties bewuster te kiezen. Hierdoor heb je meer invloed op de manier waarop jij en je kind met elkaar om gaan en kan je ook meer invloed hebben op de ontwikkeling van je kind. De cursus biedt geen opvoedingsadvies of pasklare antwoorden over wat ‘goed’ opvoeden is.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten van twee uur.  De cursus start bij voldoende aanmeldingen.

In overleg kan de cursus elders worden aangeboden.

Werkboek
Bij de cursus wordt gebruik gemaakt van het boek ACTief opvoeden van Denise Matthijssen (ISBN 9789079729630). klik hier.

.Onderzoek
Aan deze cursus is een onderzoek gekoppeld in samenwerking met de Universiteit van. Als u de cursus volgt, wordt u vriendelijk verzocht om aan dit onderzoek mee te werken.
Indien u meewerkt, wordt u bij aanvang en bij het afsluiten van de cursus, evenals 6 maanden na het afsluiten gevraagd om een aantal vragenlijsten in te vullen.

Contact
Voor overleg over de cursus mail: mail@denisematthijssen.nl